Best Settings for OM-D E-M10 Mark II

In this video I will give the best settings for Olympus OM-D E-M10 Mark II. *** https://kit.com/PeterF/olympus-cameras-i-have-tested/olympus-om-d-e-m10-m

https://kit.com/PeterF/olympus-cameras-i-have-tested/1525792-olympus-om-d-e-m10-m

Disclaimer: I am an Olympus Visionary. I make all my content with mirrorless Olympus micro four thirds gear.

(disclaimer: Some of the links above are affiliate links. Using these link when doing purchases, you support this channel. You pay the same price and I get a few bucks to finance this channel.)

Olympus OM-D E-M10MKII and MKIII - specs and differences

I have both the Olympus OM-D E-M10MKII and the OM-D E-M10MKIII for a short time for testing. Olympus Finland loaned me the cameras. I will be testing both of them during December.

Disclaimer: I am a Olympus Visionary and make all my images with Olympus cameras and M.Zuiko lenses.

Olympus 15mm F/8.0 Body Cap Lens - review

Olympus 15mm F/8.0 Body Cap Lens is not sharpest lens on the market. Actually its the worst lens when it comes to sharpness, but its a lot of fun to make image with it!

You can buy this lens from my affiliate link: Olympus 15mm F/8.0 Body Cap Lens

Disclaimers:

I am an Olympus Visionary. I make all my content with mirrorless Olympus micro four thirds gear.
Some of the links above are affiliate links. Using these link when doing purchases, you support this channel. You pay the same price and I get a few bucks to finance this channel.

Olympus M.Zuiko Digital ED 12mm f2.0 Review

I tested the 7 years old Olympus M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0 lens. In the video I go trough the specs and show a set of images I have used the 12mm f2.0 for.

If you like the video please consider subscribing to my channel.

Disclaimer: I am an Olympus Visionary and make almost all my images and videos with Olympus cameras and M.Zuiko lenses. If noy then I use vintage lenses on my Olympus.

Perinteinen #joulukal alkaa huomenna 1.12.2018

Valokuvaus ja Joulu ovat hauskoja asioita! Näiden yhdistäminen se vasta hauskaa onkin! Sen vuoksi jälleen kerran joulunajan kunniaksi pyörähtää käyntiin jouluinen kuvahaaste #joulukal! Se alkaa, yllätys, yllätys 1.12.2018!  #joulukal on ollut mukavan suosittu aikaisempina vuosina. Tämän vuotinen #joulukal on kuudes! Tehdään siitä jälleen tänä vuonna edellisvuosia suositumpi!

Screenshot 2018-11-30 at 7.22.45.png

Joulukuun jokaisena päivänä kuvataan antamani aiheen mukainen valokuva. Aiheet julkaistaan Twitterissä joka päivä joulukuun ajan. Katso tarkemmin ohjeiden kohdasta 1.


Ohjeet on pyritty tekemään hyvin yksinkertaiseksi.

1. Päivittäinen aihe julkistetaan twitterissä joulukuun 1. päivästä alkaen aina jouluaattoon asti. Päivän aihe julkaistaan kello 8.00 ja sama aihe twiitataan uudestaan iltapäivällä kello 15.00 sekä illalla kello 19.00. Aihe-twiiteissä on häsänä #joulukal18, #jouluXX (XX on päivämäärä) ja #aihe.

2. Kuvan voit julkaista missä kuvanjakopalvelussa vain haluat, mutta twiittaa kuvasi linkki Twitterissä. Hyviä ja suositeltavia kuvapalveluita tähän ovat Twitter ja Instagram ja vastaavat somessa olevat kuvapalvelut. Laita twiittiin häsäksi sekä #joulukal18 että #jouluXX. XX on päivämäärä eli joulukuun ensimmäisen päivän häsät ovat siis #joulukal18 #joulu01 ja toisen päivän #joulukal18 #joulu02 jne... Lisää vielä päivän aihe häsänä. Kuvasi on näin helppo löytää ja ei sekoitu aikaisempien vuosien #joulukal-kuviin.

3. Kuvien oikeudet luonnollisesti jäävät kuvaajalle.

4. Vaikka aihe jaetaankin joka päivä, ei haittaa vaikka et juuri sinä päivänä ehdi kuvata aiheen mukaista kuvaa. Voit kuvata sen myöhemmin, mutta laita häsä aiheen päivän mukaan. Eikä huolta, jos et kuvaa kaikkia aiheita. Mukana voi olla vaikka yhtenä päivänä jos näin haluaa. Toki joka päivä mukana oleminen on se mihin tavoite asetetaan, eikö?

5. Koko jutun tarkoituksena on vain pitää hauskaa kuvaamalla ja saada itse kullekin onnistumisen fiiliksiä ja samalla mukavaa pientä leikkimielistä "kisailua".

6. Leikkimielinen joulukalenterikuvaus on kaikille avoin.

Twitteristä löydät minut nickillä @JPeterF

Jouluisia kuvia ottamaan ja "kisailemaan". Muistakaa reetwiittailla! Myös viime vuonna saimme joulukal-twiitit trendaamaan. Koitetaan pistää paremmaksi ja täytetään Twitter hienoilla jouluisilla kuvilla ja tunnelmilla!

Aikaisempien vuosien kuvat ovat mahtavia, mutta eiköhän kuitenkintänä vuonna pistetä paremmaksi? Onhan tämä sentään jo kuudes #joulukal!

Lauantaina 1.2.2018 klo 8:00 alkaa! 

Kuka on tänä vuonna eka? 

Olympus OM-D E-M1 MkII - My Set Up

I like Olympus cameras for their customizability. In this video from my YouTube-channel I share my settings.

Disclaimer: I am an Olympus Visionary and I only look at the mirror in the morning.

Oikea kysymys on Miksi, ei Miten? - Valokuvaus on haastava taide- ja ilmaisulaji.

Digitaalisen kuvantamisen myötä valokuvausta harrastavien määrä kasvoi rajusti. Suurinta se varmaan on ollut vajaa 10 vuotta sitten, jos kameroiden myyntimäärien perusteella asiaa tarkastelee. Kameramyynnin huippu oli 2010-2012.

Sen myötä harrastajien määrä luonnollisesti kasvoi. Se on hienoa, sillä valokuvaus on hyvä harrastus. Itsekin harrastan valokuvausta, vaikka sitä olenkin työkseni tehnyt jo 80-luvun lopulta asti.

Digitaalisuus veti valokuvauksen pariin paljon nörttejä. Tekninen laite ja uusi kuvan tallentamistapa varmaan kiehtoi. Se on ihan luonnollista ja ymmärrettävää, uusi tekninen laite on kiinnostava ja kiehtova.

Pitäisi kuitenkin muistaa, että valokuvaus on ennenkaikkea ilmaisumuoto. Toki se on esimerkiksi myös muistojen tallentamismuoto jne. Valitettavan moni noista digitaalisen kuvaamisen myötä tulleista nörteistä pitää valokuvausta teknisenä ja tekniikkalajina. Tottakai tekniikkaa on tunnettava, mutta valokuvaus on lähtökohtaisesti ihan muuta. Tilanne on vähän sama kuin valokuvaushistorian alkuaikoina. Silloin valokuvaus oli kemiaa. Kuvan tekeminen vaati kemistin taitoja ja monet sen ajan valokuvaajat olivatkin “kemistejä”. Ilmaisulliset asiat olivat sivuseikka. Uutta ja ihmeellistä tekniikkaa kokeiltiin tekniikan vuoksi.

Minusta on oikeastaan ihan sama miten kukin kuvaa ja millaiseksi lajiksi kukin valokuvauksen mieltää. Ongelma syntyy silloin jos valokuvauskeskustelua hallitsee tekniikkakeskeinen väittely kameroista, objektiivien piirtokyvystä ja mikrokontrastista. Tyypillistä valokuvakeskustelulle verkossa on myös, että sitä hallitsevat miehet. Eri valokuvausalan foorumeilla on kovin vähän naisia keskustelemassa valokuvauksesta. Ymmärrän se oikein hyvin, että haluavat keskustella omissa ryhmissään tai mielummin valokuvata.

Toinen ongelma, joka liittyy kyllä tuohon keskusteluun, on kun nörtit opastavat valokuvauksessa. Luonnollisestikaan tämä ei koske jokaista, mutta turhan useaa. Se opastus usein lähtee ajatuksesta Miten?, kun oikeampi lähestymistapa olisi Miksi? Jos kysytään Miten? ollaan väärillä jäljillä, jos ensin ei olla kysytty Miksi?. Valokuvauskeskustelua hallitsee siis insinöörimäinen ote valokuvaukseen.

Monelle nörtille se tekniikka on asia jonka he (luulevat) hallitsevansa. Tarkemmin ottaen he usein puhuvat hyvän kuvan tarkoittavan esim. kohinatonta, terävää ja muutenkin teknisesti täydellistä valokuvaa. Sen asian haastaminen puhumalla Miten?-näkemyksen sijaan Miksi?, saa heidät usein puolustuskannalle. Sekin on ymmärrettävää, heille ei jää sen jälkeen mitään, jos tekniikka viedään keskustelusta pois. Valitetvan usein tekniikkakeskeisten kuvaajien kuvat ovat ilmaisullisesti köyhiä. Kuvat eivät saa tuntemaan mitään, vaan ovat pelkkää pintaa.

Miksi? on olennaisin kysymys valokuvauksessa kuten muissakin ilmaisun lajeissa. Toinen iso ryhmä, jotka ovat astuneet valokuvauksen ihmeelliseen maailmaan ovat Instagrammaajat. Tarkoitan instagrammaaja- termillä niitä, jotka kuvaavat omaa elämäänsä ja jakavat kuviaan sosiaalisessa mediassa. Siellä kysymys Miksi on läsnä. Tässä yhteydessä Miksi ei tarkoita ulkopuolisen ihmettelevää kysymystä kuvien jakamisen motiiveista.

Ei heistä suurimmalle osalle ole ongelma etteivät tiedä useinkaan Miten? He nauttivat valokuvauksesta ja heille se Miksi? on esimerkiksi pitää päiväkirjaa. Tämä on aika yleinen Miksi? tuossa genressä. Heille kännykän kameran on oikea kamera. Tässä yhteydessä oikea tarkoittaa sekä sopivaa tarkoitukseensa, että sitä faktaa että kännykkäkamera on oikeasti oikea kamera.

Usein instagrammaajien valokuvat ovat paljon kiinnostavampia kuin tekniikkaorientoituneiden insinöörimäiset kuvat.

Muotokuvaaja Yosuf Karsh on joskus sanonut: “Look and think before opening the shutter. The heart and mind are the true lens of the camera.”

Tuosta oikeasta kamerasta tulikin mieleen, että osa ei pidä kännykkäkameraa oikeana kamerana. Minusta se on outo väite. Millainen sitten on oikea kamera? Iso, painava ja kallis, sellainen kuin ammattikuvaajillakin on vai myös jotain muuta. Missä kohdassa kuvia tallentava laite muuttuu oikeasti kamerasta ei-oikeaksi?

Osa näistä pohdinnoistani liittyy kahteen alla linkitettyyn Valoaalloilla-videoon ja niiden ympärillä käytyyn keskusteluun.

Street Photography in Mallorca

I had a nice vacation in Mallorca in October with my wife and some friends. We spend a whole week there. I also had a change to do some street photography in the old town of Palma de Mallorca.

I made a short video of some of my images that I liked the most. I hope you enjoy the photo walk with me in Palma de Mallorca. Lets go!

If you liked the video please, consider subscribing to my YouTube channel. I post a video every Tuesday and Friday. A comment would be nice too or a thumbs up!

Disclaimer: I am an Olympus Visionary and only look into a mirror in the bathroom when brushing my teeth.