Olympus M.Zuiko 300mm F4.0 kokeilussa

Pääsin aika tuoreeltaan testaamaan Olympuksen M.Zuiko 300mm F4.0 objektiivia. Se on kinovastaavuudeltaan 600mm. Huomioitavaa siinä on sen maltillinen koko. Kuvailin sillä muutaman tunnin kaupungilla ja se kulki tosi kätevästi mukana. Tunne oli sama kuin olisi kantanut 70-200mm täydenkennon zoomia. 

Toinen merkittävä ominaisuus on siinä oleva vakaaja. Perinteisestihän vakaaja Olympuksessa on ollut rungossa ja nyt lisävakautta antaa myös objektiivissa oleva vakaaja. Yhteisvaikutus on parhaimmillaan yhdessä E-M5 MKII kanssa peräti kuusi aukkoa. E-M1:sen kanssa päästään viiteen aukkoon. Telen pieni koko ja tehokas vakaaja antaa mahodllisuuden kuvata käsivaralta suhteellisen pitkiäkin valotuksia. 

Katso alla olevasta videosta lisää ajatuksiani siitä. Videolla myös kyseisellä objektiivillä kuvattuja kuvia.