Olympuksen kuvanvakaaja.

Uudessa Olympuksen E-M1 Mark II:sessa on kuvanvakaajaa parannettu entisestään. Rungon vakaaja on 5.5 aukkoa. Jos käytää uutta 12-100mm F4 objektiivia tai 300mm f4:sta, päästään 6.5 aukkoon. 

Itse en tuota vakaaja kokeillut kuin videokuvaksessa eli en kokeillut kuinka pitkää valotusaikaa sillä saan. Robin Wong kirjoittaa blogissaan päässeensä 5 sekunnin valotuksiin. Pitää toki huomioida, että hän on töissä Malesian Olympuksella. Jos tuo 5 sekunttia pitää paikkansa ja miksei pitäisi, on tuo vakaaja kyllä melko hurja. Mielenkiintoista nähdä miten pitkiin valotuksiin sillä vielä päästään. Lähes kaikki Digiexpossa kameraa kokeilleet saivat kuulemma 2 sekunnin valotuksella tarkkoja kuvia.

Itse tosiaan kokeilin vakaajan hyvyyttä vain videokuvauksessa. Alla olevasta videosta näkee, että varsin kivasti se toimii. Video on suoraan kamerasta. Se on ainoastaan muutettu 4K:sta fullHD:ksi ja lisätty tekstit

Enemmän kyseistä kamerasta löydät aiemmasta blokauksestani.