Kuin samasta puusta... Kuvajournalismikilpailu 2017.

Kovin on samankaltaista kuvaa ehdolla yleisön suosikkiehdokkaiden kuvissa. Ilmeisesti tuo tyyli on valtavirtaa. Itse pidän todella tylsänä. En tiedä voiko tuota kutsua deadpan-tyyliksi, ehkä sitä voi. 

Normit täyttävässä kuvajournalistissa kuvassa poliittikko/joku julkkis seisoo hiukan apaattisen näköisenä jossain ankeassa paikassa katsoen jonnekin hiukan tylsistyneen oloisena. Kuvaaja on täysin ulkopuolisen oloinen. Läsnäolo ei tunnu.

Meeri Koutaniemi erottuu edukseen. Kuvissa on minusta läsnäolon tuntua. Kuvissa ovat sävykkäitä, ei tasaisen tylsää valoa ja haalistuneita värejä. Timo Pyyköllä oli myös sarjassaan muutamia kiinnostavia otoksia. Esimerkiksi tässä Timo Pyykön ottamassa kuvassa on sitä mitä kaipaan. Tunne siitä, että ollaan läsnä, Kanervan tiukka katsekontakti ja määrätietoinen askel. Kuva kuvastaa hyvin asiaa, jota varten se on kuvattu.

Kilpailun tuomaristo on valinnut ehdokkaat tähän Yleisön suosikki -sarjaan.

Käy ihmeessä katsomassa. Kommentoi blogaustani ja kerro mitä mieltä sinä olet. Muista myös äänestää suosikkiasi.

Muuten kilpailu noudattaa tuttua kaavaa. Parhaita valitaan eri kategorioissa. Mielenkiintoisin sarja on Uusi kuvajournalisti. Siihen osallistuvan ei tarvitse olla Kuvajournalistien jäsen. Muistaakseni joinain vuosina myös muutamaan muuhun sarjaa on voinut osallistua ei-jäsenet. On ihan hyvä, että tästä kilpailusta löytyy myös sarja ei-jäsenille.

Kilpailun tulokset julkistetaan 8.3. Palaan blogissani aiheesen kun nuo valinnat on tehty.